Snaga u pokretu

Ljudska želja za nečim većim, boljim, naprednijim vodila je ljude kroz povijest. Uvijek je bio cilj napraviti nešto bolje, jače naprednije i napraviti to prvi. Kad si prvi najjači si. Osim toga danas je bitno biti najbolji od svih, da te svi primijete. Zašto bi netko imao bolji auto, veću kuću ili kod nas gejmera, ne daj Bože bolji i jači PC.
I tako došlo je vrijeme kad je sve moguće pa imamo raznorazne “gaming” i ultra-jake komponente. Ali kako smo uvijek u pokretu  nije baš praktično nositi svoj super ultra cool PC svuda sa sobom. Vođeni tim problemom, dobili smo “gaming” laptope koji postaju sve veći i jači iz generacije u generaciju.

Neki od velikana kao što su ASUS, Razer, ACER, Lenovo, MSI su nam pripremili neke svoje zvijeri.

LENOVO LEGION

Lenovo već odavno ima gaming laptope u svojoj ponudi. Ovaj put su odustali od imena “Y“… i odlučili se za novo. Predstavljen je Lenovo Legion. Laptop će pogoniti Intelov i7 7700HQ procesor te GTX1060 grafička kartica. Imat će i tipkovnicu osvijetljenu RGB bojama.  E sad postaje zanimljivo…Ovo je prvi laptop na tržištu sa Dolby Atmos podrškom. Osim toga laptop ima i modul za Xbox One kontroler što znači da možete spojiti do 4 wireless XboxOne kontrolera. Cijena ovog laptopa će biti od 1200$ na dalje jer možete sami odabrati količinu memorije(RAM,SSD,HardDisk).

MSI GT83/GT73

I MSI je predstavio svoju zvijer. GT83 je “gaming” laptop sa 18,4“ IPS ekranom u 1920×1080 rezoluciji. Ono što čini GT83 snažnim je šesta generacija Intel i7 procesora te dvije GTX1080 u SLI(GT73 će imati dvije GTX1070 u SLI). Tipkovnica je mehanička sa Cherry MX Brown prekidačima koju je napravio Steelseries. MSI zna da je najveći problem “gaming” laptopa toplina samih komponenti unutra pa su se pobrinuli i za to. Procesor i grafičke kartice hlade 3 ventilatora, te je to povezano sa 15 cijevi koje odvode toplinu. Poboljšan je i zvuk te je stavljen jači wireless da bi se smanjio i spriječio lag u igrama. Cijena GT83 će biti oko 4500$, a slabiji GT73 oko 2500$.

ASUS ROGRX800

RX800 je veća, jača i naprednija verzija RX700 modela. I dalje je tu vodeno hlađenje koje jednostavno možete maknuti i staviti po potrebi. RX800 model ima 18,4“ IPS ekran 4K(3840×2160) rezolucije koji podržava G-Sync. Impresivni dio (osim vodenog hlađenja naravno) je ono što se nalazi unutra. Intel Core  i7 6820HK procesor i dvije GTX1080 grafičke kartice u SLI. Sve to se može overclockati, CPU na 4,2GHz, GPU na 1961 MHz, dok se VRAM i DRAM mogu dignuti na 5200 MHz odnosno 2800MHz, kako kažu ASUSovci. Laptop će imati i osvijetljenu mehaničku tipkovnicu kao i potpunu RGB podršku. Cijena ovakve zvijeri će biti ni manje ni više nego 6000$ u SADu…Koliko će tek onda biti kod nas…

ACER PREDATOR 21x

Što reći o ovom čudovištu. Acer Predator 21x je prvi laptop sa zakrivljenim ekranom. Kad smo već kod ekrana radi se o zakrivljenom ekranu  2,560 x 1,080 rezolucije. Ispod haube nalazi se Intelov Core i7-7820HK procesor iz najnovije KabyLake generacije i dvije GTX1080 grafičke kartice u SLI. Osim toga unutra je i 64GB DDR4 RAMa te do 4 SSDa od 512GB u RAID 0(RAID 0 daje poboljšanu brzinu i pun kapacitet). Iznad tipkovnice nalazi se upadljivi trokut kroz  kojeg se vidi jedan od ventilatora koji hlade sve to unutra. Tipkovnica je mehanička naravno sa Cherry MX Brown prekidačima koja i svijetli u RGB bojama(16,8M boja). Sa desne strane tipkovnice nalazi se TouchPad koji se može izvaditi i okrenuti te tako postaje NumPad. Težak je 8kg pa nije baš prenosiv, ali to nije njegov najveći problem. Najveći problem je cijena…nevjerovatnih 9000$ u SADu…9000$!

RAZER Project VALERIE

Razer je predstavio prvi laptop na svijetu koji ima 3 ekrana. Valerie ima 3 ekrana 4K rezolucije što na kraju iznosi nevjerojatnih 11520 x 2160 pixela. Nakon predstavljanja na CESu netko je ukrao prototip pa Razer nudi nagradu od 25,000$ za nekakvu informaciju o nestaloj Valerie. Cijena i ostale specifikacije nisu poznate ali da se pretpostaviti da Valerie neće biti ni slaba, a ni jeftina sigurno.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s