5 savjeta za kupovinu komponenti

Odabir komponenti nekad zna biti stvarno težak zadatak. Ja sam to naučio na svojim greškama. Nadam se da će vam moji savjeti pomoći da ne napravite iste greške kao i ja.

 

  • Sastavite sami svoj PC.

Oni već sastavljeni kompovi u raznoraznim dućanima sa raznoraznim imenima nisu za vas. Najprije su skuplji, onda unutra mogu biti komponente upitne kvalitete, a i najčešće se unutra  stavlja npr. i7 6700k i GTX950, što i nije baš najbolja kombinacija. A najbitnije od svega, taj osjećaj kad sastavite sami svoj PC i kada ga upalite je neopisiv.

 

  • Odgodite kupnju SSDa.

Ako niste baš pri novcima, bolje je uzeti jaču grafičku i HardDisk nego slabiju grafičku i SSD…Uvijek možete sačekati nekih mjesec dana i kupiti si taj SSD.

 

  • Nemojte štedjeti na napajanju.

Napajanje je jedna od komponenti koja se najčešće kvari. Ako vam napajanje nije dobro, ono može slati manje ili više struje nekoj komponenti pa na kraju završite sa pokvarenim napajanjem i još nečim što sigurno ne želite.

 

  • Odlučite na kojoj rezoluciji želite igrati.

Ako imate 1080p monitor, kojeg ne mislite mijenjati jos par godina ili namjeravate kupiti 1080p monitor, nije vam potrebna GTX1080 npr. U tom slučaju vam je dovoljna GTX1060/RX480 ili čak i RX470. Nemojte trošiti na nešto što vam nije potrebno.

 

  • Pažljivo izaberite vaš procesor.

Ljudi čuju da je nešto dobro te odmah bez razmišljanja to uzmu, potroše dragocjeni novac na procesor koji im neće trebati, a mogli su uzeti jaču grafičku koja je bitnija kod gaminga. Kod uređivanja videa i sličnih stvari jači procesor je prednost naravno.

 

I najbitnije od svega:
Raspitajte se.

Uvijek je dobro pitati još nekoga za savjet. Ako ste se sami odlučili za nešto, pitajte prijatelja koji se razumije u takve stvari, pitajte nekog na forumu, pogledajte videa i videa na YT…

Pitajte mene, znam i ja nešto 😉

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s